بعضی وقت ها بررسی کردن وجود جریان برق میتواند موجب حفظ جان شما شود. زیرا بی احتیاطی به نوبه خود، نوعی خودکشی قلمداد می گردد. برای مثال زمانی که قصد دارید میخی را با استفاده از چکش یا مته به دیوار متصل نمایید را در ذهن خود تصور کنید. اگر پشت دیوار شما، کابل برقی موجود باشد، خطرات متعددی به دلیل وجود این کابل، ممکن است شما را تهدید کند. در وهله اول جان شما در خطر می افتد. به غیر از خطرات جانی، ممکن است اتصالات موجود در ساختمان شما قطع و به دنبال آن برق ساختمان نیز قطع گردد. معمولا برای برطرف کردن این مشکل باید دیوار مذکور را شکافته و کابل آسیب دیده را تعویض یا ترمیم نمایید. همانطور که میدانید کارشناسان این حوزه برای جلوگیری از وقوع چنین حوادثی، پیشگیری را به عنوان بهترین راه، عنوان می کنند.
یکی از ابزار هایی که در زمان کم و به سادگی میتوانید از آن استفاده کنید، فازمتر القایی نام دارد. شما میتوانید با استفاده از این فازمتر، سلامت خطوط برق خود را بررسی نمایید. فازمتر مذکور بر اساس قانون خازن، فعالیت می کند. آموزش کار با فازمتر القایی بسیار ساده است. شما باید نوک فاز متر را به سیم کشی مورد نظرتان نزدیک کنید. در صورتی که سیم مذکور دارای ولتاژ برق بود، فازمتر تان با استفاده از لامپ ال ای دی یا انتشار صوت مخصوصی، به شما هشدار می دهد. این وسیله برای برق کار ها و تکنسین های لوازم برقی بسیار مناسب می باشد. عملکرد فاز متر مذکور همانند سایر فازمتر ها می باشد.
لازم به ذکر است که به وسیله فازمتر میتوان وجود جریان برق را به شکل غیر مستقیم و القایی تشخیص داد. جهت تست جریان DC نیز میتوانید به وسیله یک دست قطب منفی را گرفته و با استفاده از دست دیگر، فازمتر القایی را به سیم نزدیک کنید.
بررسی فازمتر القایی
در این بخش قصد داریم به بررسی این موضوع که فازمتر القایی چیست بپردازیم. ولتاژ موجود در سیم ها یا وسایل برقی همواره دارای خاصیت القایی هستند. به عبارت دیگر میتوان گفت که اطراف سیم های برق هاله ای از ولتاژ موجود است. از خاصیت مذکور در صنایع متعددی مانند تولید آهن ربا، کوره های الکتریکی و غیره استفاده می شود. به طور کلی کاربرد فازمتر القایی، تشخیص هاله الکتریکی مذکور می باشد. معمولا تکنسین های برقی از این فازمتر به صورت عمومی و تخصصی استفاده می کنند.
فازمترهای القایی بر اساس نوع و کاربردشان، قیمت های متفاوتی دارند. یکی از مزیت های ویژه این محصول، عدم وابستگی به برق جهت انجام تست می باشد. یعنی این که شما برای استفاده از این دستگاه نیاز ندارید که آن را از قبل شارژ کنید. شما میتوانید حتی ولتاژ سیم را بدون اتصال مستقیم این فازمتر به مکان مورد نظر، مشخص سازید. در واقع با نزدیک کردن این فازمتر به سیم میتوانید جریان برق را آشکار نمایید.
معرفی ویژگیهای فازمتر القایی
به دلیل نحوه عملکرد این فازمتر نسبت به سایر فازمترهای موجود در بازار، میتوان گفت که فاز متر مذکور ایمنی بیشتری دارد. در واقع خطرات ناشی از اتصال فازمترهای قدیمی به صورت مستقیم با سیم برق، در این فازمتر به طور کلی حذف گردیده است. با بهره گیری از این محصول میتوانید ولتاژ های متناوب ac را در بازه های دوازده تا هزار ولت، اندازه گیری نمایید. همچنین باید خاطر نشان کرد که محدوده فرکانس این فازمتر بین پنجاه تا پانصد هرتز می باشد. ویژگی دیگر فازمترهای القایی، مشخص کردن ولتاژ مستقیم dc در بازه های متناوب دوازده تا سی شش ولت است. روی تمام فازمترهای القایی یک مانیتور ال ای دی کوچک تعبیه شده است. شما میتوانید با استفاده از این مانیتور، مقدار جریان برق اندازه گیری شده توسط فازمتر را مشاهده نمایید. فازمتر مذکور در ابعاد ده تا دوازده سانتی متر تولید می گردد.
نحوه کار با فازمتر القایی به دلیل ابعاد کوچک و مانیتور تعبیه شده بر روی آن بسیار ساده می باشد. همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم شما میتوانید ولتاژ ac را بدون اتصال سر فازمتر به سیم هادی، اندازه گیری کنید. میتوان فازمترهای القایی را در دسته ردیاب های برقی غیر تماسی قرار داد. در درون این فاز متر یک لامپ نئونی قرار دارد. لامپ مذکور میتواند در روز های آفتابی نیز، روشنایی قابل توجهی را از خود منتشر سازد. به غیر از لامپ مذکور، یک بلندگوی کوچک جهت اعلام هشدار در داخل فازمتر جای گذاری شده است.
یکی دیگر از ویژگی های این محصول، عدم وابستگی آن به باطری جهت اندازه گیری ولتاژ می باشد. فازمترهای القایی حساسیت بسیار بالایی دارند. این مورد موجب می شود که تکنسین های برقی از این محصول جهت پیدا کردن نقطه اتصالی در سیم کشی ها استفاده کنند. فاز مترهای القایی بعد گذشت زمان مشخصی از پایان فعالیت خود، به صورت خودکار خاموش می شوند
آشنایی با انواع فاز مترهای القایی و اجزای تشکیل دهنده آن
حال که با ویژگی ها و این مطلب که در اصل فازمتر القایی چیست آشنا شدید به سراغ انواع فازمتر القایی میرسیم. انواع فازمترهای القایی بر اساس ظاهر، کاربرد، قیمت و سایر متغیر ها به سه گروه کلی تقسیم می شوند. این سه گروه به ترتیب عبارت اند از فازمترهای القایی مدرن، معمولی و حرفه ای. مصرف کنندگان معمولا بر اساس نیازهایشان، یکی از این سه مدل فازمتر را خریداری می کنند. فازمترهای القایی اجزای تشکیل دهنده ساده ای دارند. قاب فازمتر، برد الکتریکی و لامپ از اجزای سازنده این محصول می باشند. قاب فازمترهای القایی را معمولا از یک پلاستیک بسیار سبک می سازند و طراحی آن به گونه ای می باشد که تمامی اجزای فازمتر درون آن قرار گیرد. لازم به ذکر است که نوک این محصول در قاب فازمتر قرار دارد.
مهم ترین بخش فازمتر مربوط به برد الکتریکی آن می باشد. این برد وظیفه دارد که جریان برق موجود در هادی را مشخص کرده و از طریق روشن کردن لامپ نئونی در سر فازمتر، تکنسین برق را از وجود جریان برق آگاه سازد. لامپ های موجود در سر فاز مترهای القایی به رنگ قرمز می باشند. وقتی که نوک فازمتر جریان برق را مشخص می کند، لامپ قرمز رنگ موجود در فازمتر به نشانه هشدار، روشن می گردد. البته باید گفت که در برخی از مدل ها، لامپ های دیگری در فازمتر جهت روشن کردن محیط تاریک تعبیه می شوند.
نکات مهم جهت استفاده و خرید فازمترهای القایی
برای بررسی جریان برق موجود در پریز از فازمترهای القایی استفاده نکنید. زیرا این فازمتر، بخش مربوط به نول را کم نور تر نشان می دهد. بهتر است برای تعیین ولتاژ پریز برق از فازمترهای معمولی استفاده کنید. برای پیدا کردن ولتاژ در سیم فاز، بهترین روش جدا سازی دو سیم از یکدیگر می باشد. زیرا ممکن است القای برق بر روی جریان موجود در سیم نول موثر باشد و فازمتر به صورت اشتباه سیم نول را فاز نشان دهد. در صورت بروز چنین اشتباهی ممکن است خسارات جانی و مالی سنگینی به متصدیان برق مربوطه وارد گردد.
سعی کنید فازمتر خود را از مراکز فروش معتبر خریداری کنید. از این طریق میتوانید نسبت به سلامت فاز متر خریداری کرده خود، مطمئن شوید. این فروشگاه ها ضمانت پس از فروش را به خریدارنشان ارائه می کنند. شما میتوانید در صورت مواجه با خرابی، از این ضمانت بهره ببرید. آخرین نکته مربوط به تست فازمتر در هنگام خرید می باشد. ممکن است در هنگام تولید فازمتر، برد موجود در آن آسیب دیده باشد.
در این مقاله قصد داشتیم شما را با فازمتر های القایی آشنا نماییم و بدانید که به طور کلی فازمتر القایی چیست تا بتوانید انتخابی درست جهت خرید این ابزار کاربردی داشته باشید. فروشگاه ابزاردستی، ارائه دهنده انواع تجهیزات و ابزارآلات دستی.
سلام وقت بخیر
اول اینکه ممنون توضیح دادید این ابزار رو و با مفهموم اینکه اصلا فازمتر القایی چیست آشنا کردید فقط اینکه این محصول رو موجود ندارید، کی موجود می کنید؟
سلام خواهش میکنم ممنون از مطالعه شما
به زودی موجود میکنیم. شما میتونید در حال حاضر به دسته فازمتر مراجعه کنید هم محصولات دیگر این دسته رو مشاهده کنید هم هرموقع موجود شد مطلع بشید از این صفحه
از این مدل که گذاشتید برای توضیح به همکارانتان نشان دادم
گفتن این مدلها زیرکار جواب نمیدهد
تصویر وقیمت آن مدل باکیفیت که زیرکار تا بیست سانت را جواب میدهد